Legyen megbízható, aki mellett el tudom magam kötelezni, s aki távlatokban gondolkodik bennem is! Olyan, aki mellett képességeimet csillogtathatom, és aki megfelelő körülményeket biztosít ahhoz, hogy feladatomat a lehető legmagasabb színvonalon elvégezhessem. Aki megpróbál megtartani ha leszakadnék, aki észreveszi, hogy bár a nagy egésznek csupán egy kicsi része vagyok, létem elengedhetetlen ahhoz, hogy minden tökéletesen működjön.
Jelige : HUMAN MATRIX

Cafeteria: Sárga, lila, natúr, piros...

Választanál de nem tudsz?

Ha Cafeteria rendszerben gondolkodsz, nem kell, hogy csupán az egyik elem mellett tedd le a voksodat. Igényeidnek megfelelően, rugalmasan összeállíthatod a saját csomagodat, hogy a lehető legjobban tudd kihasználni a rendelkezésre álló keretedet.

Az összetevők megtalálhatók benned ahhoz, hogy sikerrel oldd meg problémáidat. Csak össze kell keverni egy kicsit az önvizsgálatból, kicsit a megértésből, hozzáadni egy csipetnyi elszántságot, megfűszerezni a magadba vetett hittel, leönteni a lehetőségeiddel, és a belső tüzeden jól átsütni...
Vigyázz, ne keverj hozzá halogatást, és óvakodj az elhamarkodott ítéletektől... !
A szakács TE MAGAD VAGY, a coach mindössze a „kiskuktád”, csupán feltárja előtted az alapanyagaid végtelen sokaságát.

Az igazi csapatmunka olyan, mint egy nagyszerű zenemű. Szólhat az összes hangszer egyszerre, mégsem versenyeznek egymással. Egyenként különféleképpen hangzanak, különféle dallamokat szólaltatnak meg, különböző időben tartanak szünetet, mégis egy egészként hoznak létre csodálatos hangzást - szinergiát.

„Az állatok szeretete egyetemes érzés, valamennyi ember találkozott vele. Azáltal, hogy szeretjük, és megértjük az állatokat, meglehet, mi emberek is jobban megértjük egymást” (ismeretlen)

Mi hisszük, hogy nem csupán megértjük, hanem jobban, hatékonyabban tudunk együtt dolgozni, létezni is. Tréningjeinken a lovat, e csodás állatot hívjuk segítségül a lehető legtökéletesebb eredmény elérése érdekében. A hatást leírni nehéz. Meg kell tapasztalnod!

Vállalatfejlesztési diagnózis

ÚT A BELSŐ POTENCIÁL FELTÁRÁSÁHOZ

A nemzetközi kutatások alapján kifejlesztett Vállalatfejlesztési Diagnózis hozzásegíti a szervezeteket belső potenciáljuk feltárásához és dolgozóik megtartásához.

A Vállalatfejlesztési Diagnózis egy olyan gyors és anonim eszköz, melynek segítségével jól értelmezhető és összehasonlító elemzések elvégzésére alkalmas adathalmazt kapunk, amely az adott szervezet aktuális hatékonyságát mutatja meg.

100%-os kiválóság természetesen nincs, de a titok az, hogy a szervezetek kicsit mindig jobbak legyenek, mint az iparági versenytársaik. A tét nagy, hiszen ellenkező esetben a vállalatok először kulcsmunkatársaikat, később pedig a versenyképességüket veszítik el.

A 62+5 szöveges kérdésből álló kérdőívet a vállalat dolgozói reprezentatív mintában, online formában, anonim módon töltik ki. Az így kinyert adatokból 4 különböző diagnózis készül:

  • Kiválóság Diagnózis, amely a vállalat vezetésének hatékonyságát, a belső potenciál kihasználtságát méri fel.
  • Keep Your Staff Diagnózis (Munkavállalói Elkötelezettség), amely a munkatársak megtartásának esélyeit mutatja meg.
  • Humán Negatív Önérdek Diagnózis, amely méri a „szervezeti önámítás” mértékét, a belső konfliktusokon keresztül elfecsérelt energiákat, amik nem hasznosulnak a szervezeti célok elérése során.
  • Szervezeti Időgazdálkodás Diagnózis, a feladat- és időmenedzsment hatékonyságának vizsgálata.

(A diagnózisok alapját képező nemzetközi kutatások: N.E.W.S.TM vállalati elakadások, Jim Collins vállalati kiválóság, Thomas belső motiváció, Arbinger szervezeti önámítás.)

Kapcsolódó dokumentumok:
sCANsitive Solutions
Diagnózis eredmény